Cum au evoluat salariile din IT dupa ce angajatii si-au pierdut statutul de "rasfatatii pietei"

Ziarul Financiar 22.02.2009

Fata de acum jumatate de an, cand salariatii din IT erau priviti ca unii dintre cei cei mai “rasfatati” angajati de pe piata fortei de munca, intre timp, asteparile salariale ale IT-istilor s-au schimbat, acestia preferand sa ramana pe pozitiile pe care le ocupa in prezent, constienti ca o mutare nu inseamna neaparat un salariu mai mare, scrie suplimentul Profesii, care apare luni, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.

Arhitectii software, managerii de proiect si programatorii seniori ajung sa aiba salarii cuprinse intre 1.000 si 2.000 de euro. Pe de alta parte, un manager poate castiga intr-o companie multinationala mare pana la 5.000 de euro net pe luna, iar in cazul unui manager general, venitul net poate depasi 10.000 de euro net pe luna.

“Daca pana acum, de exemplu, pe o pozitie de programator C++ sub Unix, numarul de aplicatii era de sapte – zece, dintre care una sau doua erau relevante, pentru aceeasi pozitie au venit in numai doua zile peste 30 de aplicatii cu un numar similar de aplicatii relevante”, spune Ana Giurca, business development manager la firma de recrutare, Catalyst Solutions. Cititi mai mult in ZF de maine.