CBRE: rata de neocupare in cladirile de birouri din Capitala a crescut la 6%

Autor: Cristi Moga 23.02.2009

Rata de neocupare a cladirilor de birouri din Bucuresti a crescut considerabil in ultimul trimestru al anului trecut, de la niveluri de 1%-2% pana la 6%, pe fondul cresterii ofertei cu 300.000 mp pe parcursul anului trecut si a “infrastructurii precare” din zona Pipera, potrivit unui raport al firmei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Eurisko.

Rata de neocupare a inregistrat o crestere de circa 6 % catre finalul anului, spatiile de birouri de clasa A atingând nivelul de 2%, in timp ce pentru spatiile de clasa B, rata de neocupare a fost de 7,5%”, se arata in raport.

Printre cele mai importante proiecte de birouri livrate anul trecut se numara Baneasa Business & Technology Park, Premium Plaza sau a doua faza din proiectul West Gate.

“Acest grad de neocupare ridicat comparativ cu anii precedenti se explica prin oferta generoasa din unele zone ale orasului. Un exemplu in acest sens este dat de Pipera care, din cauza infrastructurii precare, nu a reprezentat o alternativa viabila pentru anumite categorii de chiriasi, in pofida cladirilor de calitate superioara livrate si a preturilor avantajoase oferite de proprietari”, mai spun consultantii CBRE.