Transilvania Constructii: Cifra de afaceri a scazut pana la 15 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 23.02.2009
Compania Transilvania Constructii (COTR) din Cluj-Napoca, firma care desfasoara activitati in domeniul constructiilor civile si industriale, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 15 mil. euro (58.939.826 de lei), ceea ce reprezinta o scadere a indicatorilor financiari cu aproximativ 28% în euro si peste 13% în lei fata de anul precedent.
In 2007, compania clujeana a obtinut vanzari totale de peste 20,3 mil. euro (67.889.102 lei) si un profit net de 2,5 mil. euro. Conducerea Transilvania Constructii estima anul trecut o cifra de afaceri pentru 2008 de aproximativ 21,3 mil. euro (70.000.000 de lei), în crestere cu 5% fata de anul 2007.
La finele anului trecut, reprezentantii companiei clujene anuntau pentru 2009 un program de investitii de aproximativ 16 mil. euro în vederea modernizarii Parcului Logistic Transilvania si a construirii unui bloc de locuinte în Cluj-Napoca.
„Urmeaza sa analizam posibilitatea contractarii creditelor pentru suplimentarea unor investitii în modernizarea Parcului Logistic Transilvania. Planul nostru prevedea si demararea constructiei unui bloc de locuinte în zona centrala a municipiului Cluj-Napoca’’, a declarat pentru ZF Transilvania Gabriela Timofte, vicepresedintele Consiliului de Administratie Transilvania Constructii.
Compania clujeana construieste un ansamblu de locuinte colective pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. Anul trecut, Transilvania Constructii a demarat lucrarile de consolidare a Amfiteatrului de Chirurgie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu“, reparatii capitale, proiectare si executie lucrari de recompartimentari structurale pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj.
Compania detine un parc logistic cu o suprafata de aproximativ 145.000 mp, din care 72.000 mp reprezinta suprafata depozitelor. In prezent, depozitele din incinta parcului logistic sunt ocupate în totalitate.
In Parcul Logistic Transilvania îsi desfasoara activitatea aproximativ 80 de firme. Proiectul a fost demarat în anul 2003 si s-a desfasurat în mai multe etape, ultima etapa urmand sa fie finalizata anul viitor.
La finele anului trecut, conducerea companiei a decis sa deruleze în perioada ianuarie-februarie 2009 un proces de concedieri care implica 180 de salariati ai societatii. La firma de constructii-montaj lucrau anul trecut, în medie, aproximativ 350 de persoane.
La începutul lunii iulie 2008, actiunile Transilvania Constructii au fost transferate de pe piata RASDAQ la Categoria a II-a BVB. Presedintele companiei, Mircea Timofte, controleaza 30,07% din actiunile Transilvania Constructii, în timp ce sotia acestuia, Gabriela Timofte, are 30,44% din titluri, potrivit celor mai recente raportari. In structura actionariatului se mai regasesc SIF Banat-Crisana, cu 19,04% din titluri, si Avas, cu 3,17% din actiuni. Firma are un capital de 23,4 milioane lei, divizat în 709.000 de actiuni.
S.C. Transilvania Constructii S.A. a fost infiintata in anul 1990 prin reorganizarea Trustului de Constructii Cluj fondat in 1950, iar din anul 1999 compania a fost privatizata integral, actiunile FPS fiind cumparate de salariatii societatii prin PAS. Compania a încheiat ultima sedinta de tranzactionare la un pret de 25 de lei pe actiune. Activitatea firmei clujene consta in constructii civile si industriale, administrarea Parcului Logistic Transilvania, activitati sportive si de agrement.