Fost manager bancar, trimis in judecata pentru coruptie

Ziarul Financiar 03.03.2009

Un fost manager in cadrul unei banci comerciale a fost trimis in judecata, impreuna cu alte doua persoane, de procurorii DNA, sub acuzatia ca ar fi primit mita pentru aprobarea unor credite catre administratorii a trei societati comerciale, informeaza Mediafax citand un comunicat al DNA.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpaţilor D.B., fost manager de risc mediu din cadrul unei banci comerciale – nivel central, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata, I.B. pentru complicitate la luare de mita, in forma continuata si Virgil Ilie pentru dare de mita", se arata intr-un comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

D.B., prin intermediul fratelui sau, I.B., ar fi pretins in perioada august-noiembrie, de la administratorii a trei societati comerciale, sume sume de bani, acesta primind efectiv 25.000 de lei de la V.I. Banii au fost pretinsi in vederea aprobarii cererilor de credite bancare formulate de administratori.