Gecad se aliaza cu rusii in vanzarea de antivirusi

Autor: Adrian Seceleanu 03.03.2009

Gecad Net, companie membra a grupului Gecad specializata pe securitatea IT, estimeaza ca va inregistra in acest an venituri de 1 mil. $ din vanzarea de produse ale companiei rusesti Kaspersky, dublu fata de anul trecut. Cresterea vanzarilor va fi stimulata de extinderea si pe piata din Bulgaria si de faptul ca solutiile de securitate se cumpara bine si in timp de criza, spune Gabriela Mechea, directorul general al Gecad Net.

"Ultimele luni au demonstrat ca daca alte industrii au incetinit sau s-au oprit, piata de solutii de securitate a functionat."
Gecad Net are un parteneriat cu Kaspersky din 2004, cand firma detinuta de Radu Georgescu a devenit centru de suport pentru clientii din Romania ai rusilor. Gecad a vandut de asemenea produse Kaspersky catre clienti persoane fizice (prin magazinul online) si catre companii.
Extinderea parteneriatului aduce Gecad statutul de distribuitor exclusiv in Romania si Bulgaria al produselor Kaspersky, insa doar pe zona companiilor private.
Gabriela Mechea spune despre iesirea, in premiera, a Gecad Net pe o piata externa ca reprezinta o oportunitate buna de crestere.
"Piata de solutii de securitate din Bulgaria se afla cu cinci ani in urma Romaniei, are un potential interesant de crestere. Important este ca nu o luam de la zero acolo pentru ca discutam cu companii care s-au aflat anterior in contact cu Kaspersky."
Gecad estimeaza ca piata locala de licente de aplicatii internet security (antivirus, antispam, firewall) a atins anul trecut 10 mil. euro, valoare care se dubleaza daca se adauga si serviciile si consultanta de specialitate. Cei mai mari concurenti pentru Kaspersky pe piata business sunt Bitdefender si Symantec. Gecad Net estima pe 2008 venituri de peste 6 mil. euro.
Fondata in 1997, compania Kaspersky Lab a obtinut in 2007 venituri de 130 mil. $, conform presei internationale.