India ofera prea putin pentru obiectele personale ale lui Mahatma Gandhi

Ziarul Financiar 04.03.2009

India a hotarat sa cumpere obiectele personale ale lui Mahatma Gandhi, impreuna cu o telegrama in care acesta scrie "Toate cauzele bune duc la dorinte de bine", pentru a opri vanzarea acestora intr-o licitatie ce va avea loc la New York, a declarat actualul proprietar al obiectelor, citat de Bloomberg.

Cu toate ca James Otis a primit o oferta prin e-mail din partea consulatului Indiei la New York, acesta a considerat ca aceasta este prea mica pentru a fi luata in considerare.

"Nu vrem sa dispara cuvintele, imaginile si ideile lui Gandhi", a declarat Otis intr-un interviu. Acesta a mentionat ca prin vanzarea obiectelor statului indian va oferi publicului acces la acestea.

Guvernul indian a fost supus presiunilor din partea societatii civile si a mostenitorilor lui Gandhi pentru a cumpara si repatria obiectele.

Cele sapte obiecte puse la vanzare sunt: un ceas Zenith, ochelarii, rezultatele unei analize a sangelui facuta la Irwin Hospital din New Delhi, o pereche de sandale si doua farfurii; acestea urmand a fi vandute impreuna. Catalogul online al colectiei are un pret estimat la 20.000-30.000 de dolari.