Producatorul de radiatoare Radox reduce bugetul cu 12%

Autor: Alexandru Anghel 05.03.2009

Producatorul de radiatoare Radox estimeaza afaceri de 7 mil. euro in acest an, in scadere cu 12,5% fata de rezultatul obtinut in cursul anului trecut, pe fondul reducerii cererii atat pe piata interna, cat si la export.

"Avem planificat sa mentinem aceeasi productie, dar in acelasi timp stim bine ca aceasta criza a redus cererea pe toate pietele. In 2009 o sa coboram, pentru ca cererea este mai scazuta si vom obtine probabil 7 mil. euro din segmentul de radiatoare", a declarat Cornel Rosu, directorul general al Radox.
Radox produce si importa mai multe branduri de radiatoare de otel si inox, fiind cel mai mare jucator local din aceasta piata, dar si sisteme de instalatii de conditionare si ventilatie. "Sistemele de incalzire si climatizare reprezinta aproximativ 50% din totalul afacerilor de 15 milioane de euro inregistrate anul trecut", a adaugat Rosu.
Exporturile companiei in tari precum Italia, Marea Britanie, Germania sau Belgia reprezinta 70% din totalul productiei de radiatoare din 2008, care a ajuns la 180.000 de unitati.
In urma reducerii comenzilor la export cu mai mult de 20% in lunile ianuarie si februarie, compania a disponibilizat 30% din personal, in productia de radiatoare fiind angajati in prezent 150 de oameni.
Fabrica Radox din Bucuresti produce radiatoare si sisteme de ventilatie si climatizare, in timp ce unitatea din Campulung Muscel este dedicata numai productiei de radiatoare.
"La Campulung studiem deocamdata o posibila extindere de capacitate de productie, care ar implica fonduri de pana la 4 milioane de euro."