Huawei tinteste contracte de 30 mld. dolari

Autor: Andrei Constantinescu 09.03.2009
Producatorul chinez de echipamente telecom Huawei tinteste contracte in valoare de 30 mld. dolari (23,7 mld. euro) in 2009, avand deja contracte incheiate anul trecut in valoare de 23 mld. dolari (18,2 mld. euro), scrie Financial Times. Reprezentantii companiei se asteapta sa-si mareasca numarul de contracte in acest an pe segmentul liniilor de telefonie fixa si infrastructurii telefoniei mobile, chiar daca analistii se asteapta ca intregul venit pe acest sector sa scada.
Directorul de marketing al companiei, Xu Wengwei, a declarat ca este sigur de cresterea companiei in fata rivalilor precum Ericsson, Alcatel-Lucent si Nokia Siemens Networks.
"Noi, totusi, ramanem increzatori cu privire la cresterea noastra continua si robusta", a afirmat Xu.
Huawei, care nu este o companie publica, nu si-a publicat rezultatele financiare ale anului trecut. Xu a estimat ca firma a generat vanzari de 17,7 mld. dolari (14 mld. euro) anul trecut, care ar reprezenta o crestere de 41% comparativ cu vanzarile din 2007.
Huawei si-a majorat puternic in ultimii ani si afacerile din Romania, cel mai recent contract castigat fiind cel pentru reteaua de telefonie si date mobile a Romtelecom. Huawei a livrat si RCS&RDS peste un milion de telefoane mobile si este unul dintre furnizorii de echipamente pentru reteaua 3G. Huawei este, de asemenea, unul dintre furnizorii de echipamente pentru reteaua 3G a Orange Romania. Vodafone Romania a achizitionat de la Huawei echipamente in cadrul proiectului de extindere a acoperirii serviciilor de date mobile si a migrarii catre o retea bazata in totalitate pe protocol IP.