Gabriel Comanescu, a castigat anul trecut 80 mil. $ la Grup Servicii Petroliere

Autor: Iuliana Roibu 11.03.2009

Omul de afaceri Gabriel Comanescu, proprietarul grupului Upetrom care are peste 6.000 de angajati, a inregistrat anul trecut prin intermediul Grup Servicii Petroliere (GSP) un profit record, de 80 de milioane de dolari, in crestere accelerata fata de 2007, cand a fost de 4 milioane de dolari.
"Incepand cu acest an, vom putea si demonstra ce investitii se pot face din acest profit", spune Gabriel Comanescu, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri romani, intr-un interviu acordat revistei Business Magazin.
Planurile lui pentru viitorul mediu vizeaza o pozitie cat mai buna in topul mondial al companiilor care fac foraj petrolier. Compania, care a preluat in 2006 platformele maritime ale Petrom, in cadrul unei tranzactii estimate la 100 de milioane de euro, a consacrat anul 2007 pentru investitii in reabilitarea platformelor. Odata terminate investitiile, in 2008 s-a vazut efectiv cat profit pot produce cinci platforme.
Omul de afaceri Gabriel Comanescu a intrat in afacerile cu petrol in 1999, cand a cumparat companiile de foraj pe uscat Foserco si Aquafor de la AVAS. Unul dintre cele mai importante momente din afacerea dezvoltata de Comanescu a fost insa preluarea platformelor Petrom, achizitie finantata partial de un imprumut de 125 mil. $ contractat de la BCR.
Finantarea proiectelor viitoare ale companiei va fi asigurata din resursele proprii ale GSP, provenite atat din vanzari de active, dar si din profitul companiei: "O platforma face un profit net zilnic de aproximativ 50-60.000 de dolari", spune Gabriel Comanescu, explicand astfel si profitul de 80 de milioane de dolari din 2008, care a putut fi posibil datorita faptului ca toate platformele au avut contracte si au lucrat la capacitate maxima.

www.businessmagazin.ro