Stefan Vuza cauta 4 mil. euro pentru Somes Dej

Autor: Andrei Chirileasa 12.03.2009
Conducerea producatorului de celuloza si hartie Somes Dej, din grupul Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de Stefan Vuza, propune actionarilor majorarea capitalului cu 17,1 mil. lei (aproape 4 mil. euro), pentru rambursarea unor credite si pentru investitii.
Majorarea se va realiza prin aporturi in numerar din partea actionarilor, potrivit convocatorului remis de Somes Dej Bursei de Valori Bucuresti. Pentru majorare, firma va emite 8,17 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,1 lei, iar actiunile care nu vor fi cumparate de actionari ar putea fi scoase la vanzare printr-o oferta primara adresata la mai putin de 100 de investitori.
Conducerea societatii propune ca oferta de vanzare sa fie efectuata prin intermediul firmei de brokeraj Estinvest Focsani, iar pretul de subscriere va fi stabilit de actionari in sedinta din aprilie.
Propunerile urmeaza sa fie dezbatute in cadrul AGA din 14 aprilie.
In prezent, Somes Dej are un capital social de 26,4 mil. lei, divizat in 12,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,1 lei. Potrivit celor mai recente raportari, firma A1 Impex, membra a SCR, controleaza 62,6% din actiunile Somes Dej, in timp ce SIF Banat-Crisana are 13,12% din titluri. In structura actionariatului se mai regasesc MFC Commodities GMBH din Viena, cu 9,8%, iar alta firma din grupul SCR, A4 Impex, are 9,74% din actiuni.
Actiunile Somes Dej sunt tranzactionate la Categoria Nelistate a Bursei de Valori Bucuresti, iar cel mai recent transfer a fost efectuat la 8 ianuarie, la un pret de 0,5 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 1,46 mil. euro.
Din grupul SCR mai fac parte firmele Chimcomplex Borzesti, Nova Textile Bumbac Pitesti, Iasitex, Sinterom, Caromet si Contactoare Buzau.