Dorina Tiron, cel mai puternic om din infrastructura

Autor: Catalin Lupoaie 12.03.2009

Dorina Tiron, fostul director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, a fost numita din nou in functia de director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), dupa ce a mai ocupat aceasta functie in perioada 2006-2007, in mandatele lui Gheorghe Dobre si Radu Berceanu.

Tiron l-a inlocuit pe directorul interimar al CNADNR, Cristian Duica. Acesta a asigurat interimatul dupa ce ministrul transporturilor l-a eliberat din functie la sfarsitul anului trecut pe Dorin Debucean. "Vom gasi in scurt timp o formula prin care CNADNR sa devina mult mai eficienta si mai coerenta", a spus ministrul transporturilor Radu Berceanu, care a explicat ca desemnarea Dorinei Tiron in aceasta functie este fundamentata pe o analiza detaliata a activitatii desfasurate anterior.
Tiron a renuntat in 2007 la functia de director general al CNADNR, preferand sa se intoarca la Directia Regionale de Drumuri si Poduri Iasi. "Doamna Tiron nu a fost demisa, ci a preferat sa se intoarca la fosta functie. Am avut o cooperare foarte buna, doamna Tiron fiind apreciata pentru faptul ca nu are coloratura politica si ca se ocupa de o viata de proiectele de reabilitare si modernizare a drumurilor nationale. Insa nu stiu in ce masura va face fata situatiei actuale, cand CNADNR trebuie sa aiba un manager care sa rezolve problemele atragerii fondurilor europene pentru infrastructura", a declarat pentru ZF Ludovic Orban, fostul ministru al transporturilor.
Tiron a absolvit, in 1986, Facultatea de Constructii, Cai Ferate, Drumuri si Poduri, din cadrul Institutului Politehnic Iasi, si lucreaza, din 1994, in cadrul Directiei Regionale Iasi a CNADNR. Intre 2003 si 2006, Tiron a fost director al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, iar in perioada 1999 - 2003 a avut functiile de director tehnic si director general al acestei Directii.