Mall-ul Zenith din Ploiesti, vandut din lipsa de finantare

Ziarul Financiar 13.03.2009

Fondul de investitii Lewis Charles Romania a anuntat ca a vandut companiei Blackpearl Property Limited proiectul centrului comercial Zenith din Ploiesti, constructia acestuia fiind amanata deoarece investitorul nu a reusit sa atraga surse de finantare.

"Proiectul este in faza avansata de planificare, dar in ciuda eforturilor importante pe care le-am facut, nu am reusit sa asiguram finantarea pentru constructia centrului comercial avand in vedere conditiile curente de pe pietele financiare. In consecinta, conducerea fondului a analizat cu atentie optiunile disponibile si a hotarat ca cel mai bine este vanzarea proiectului, ceea ce va reduce riscul la care este expus fondul", se arata în anuntul Lewis Charles.

Centru comercial Zenith urma sa atraga o investitie de 140 de milioane de euro, si sa fie deschis la sfarsitul anului 2010. Centrul comercial este amplasat la mica distanta de centrul Ploiestiului, in apropierea hipermarketului Carrefour.

Intr-o prima etapa de construire, mallul urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 58.000 de metri patrati, urmand ca in cea de-a doua faza suprafata inchiriabila sa se ridice la 72.000 de metri patrati.