Zapp incearca sa-si faca loc pe piata prin oferte soc: 10.150 de minute de apeluri si 10.000 de SMS-uri la 6 euro pe luna

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 15.03.2009

Prin aceste oferte Zapp incearca sa ramana in joc pe piata prepay, cel mai dur segment al pietei locale de telefonie mobila.



Telemobil (Zapp) a lansat saptamana trecuta una dintre cele mai agresive oferte de pe piata locala de servicii preplatite de telefonie mobila, prin care compania le ofera clientilor de peste 10 ori mai multe minute incluse pentru convorbiri in retea decat cea mai dura oferta a competitorilor, valabila in acest moment.

Denumite Zapp Buzz, cele doua extraoptiuni lansate saptamana trecuta de operatorul de telefonie mobila includ convorbiri si mesaje text catre reteaua Zapp si utilizatorii aplicatiei de mesagerie instantanee Yahoo! Messenger, dar si catre retele de telefonie fixa si mobila din Romania.
Extraoptiunea Zapp Buzz 5.000 include, in schimbul unei taxe lunare de sase euro, 150 de minute de apeluri catre retele fixe si mobile din Romania, 5.000 de minute de convorbiri si 5.000 de SMS-uri catre alti clienti Zapp, 5.000 de minute de convorbiri si 5.000 de mesaje text catre utilizatorii aplicatiei de mesagerie instantaee Yahoo! Messenger. Zapp precizeaza ca din cele 150 de minute nationale 50 pot fi utilizate pentru apeluri catre mobil, iar 100 pentru apeluri catre retele fixe. Cele 5.000 de minute de apeluri si mesaje text catre Yahoo! pot fi utilizate si pentru utilizatorii aplicatiilor similare ale Google (gTalk) si Microsoft (MSN).
Inainte ca Zapp sa lanseze aceasta extraoptiune, Cosmote era operatorul care oferea cele mai multe minute de convorbiri in retea pentru utilizatorii prepay, respectiv 425 de minute si SMS-uri in retea si 40 de minute de apeluri nationale si internationale cu 4,5 euro pe luna. Cealalta extraoptiune Zapp Buzz asigura in schimbul a trei euro pe luna 1.000 minute de apeluri voce si mesaje text catre Messenger, 1.000 minute si SMS-uri in retea si 60 minute in alte retele nationale (20 catre mobil si 40 catre fix).
Practic, prin aceste oferte Zapp incearca sa ramana in joc pe piata prepay, cel mai dur segment al pietei locale de telefonie mobila, unde are de infruntat concurenti de calibru (Orange, Vodafone si Cosmote), care dispun de resurse financiare si de marketing semnificativ mai mari. Peste 60% din cei 22 de milioane de utilizatori activi de telefonie mobila din Romania folosesc servicii prepay, conform datelor arbitrului telecom.
Unul dintre atuurile pe care mizeaza Zapp in lupta cu Orange, Vodafone si Cosmote este posibilitatea pe care le-o ofera clientilor de a trimite mesaje si de a apela de pe telefonul mobil utilizatori care sunt conectati la serviciul de mesagerie instantanee Yahoo! Messenger de pe un calculator. De asemenea, clientii Zapp pot fi apelati sau primi mesaje text de la un utilizator Yahoo!. Zapp spera astfel ca serviciul sau prepay va deveni popular in randul celor sapte milioane de utilizatori inregistrati ai Yahoo! Messenger din Romania.
Zapp nu a mai anuntat numarul de clienti din iulie 2007, cand compania avea 500.000 de utilizatori.
Telemobil este detinuta de Inquam Romania, societate inregistrata in Insulele Virgine Britanice. Inquam Romania este controlata grupul Saudi Oger.
Saudi Oger este controlat de familia fostului premier libanez Rafic Hariri.