Dezvoltatorul ceh Orco a intrat in faliment

Autor: Andreea Neferu 26.03.2009
Dezvoltatorul imobiliar Orco Property Group a intrat in faliment, in conditiile in care compania se confrunta cu dificultati in vanzarea activelor din portofoliu si in recuperarea imprumuturilor acordate subsidiarelor, scrie agentia de presa Thomson Reuters.
Grupul a primit din partea unui tribunal din Paris o perioada de 6 luni de protectie impotriva creditorilor, cu posibilitate de extindere, in contextul in care Orco a anuntat ca actualele conditii de piata ingreuneaza vanzarea de active imobiliare si ca subsidarele grupului intampina dificultati in rambursarea imprumuturilor.
Dezvoltatorul imobiliar va fi nevoit de asemenea sa finanteze extinderea perioadei de rambursare pentru creditele bancare scadente in 2009.
„Sub incidenta acestei protectii, conducerea Orco va avea la dispozitie timpul necesar pentru a redresa situatia financiara a grupului si pentru a avansa negocierile cu partenerii nostri financiari", a declarat Jean-Francois Ott, presedinte si CEO al companiei.
Pe fondul anuntului, actiunile Orco au fost suspendate ieri pe bursa din Praga. In ultimele 12 luni, titlurile grupului imobiliar au pierdut la bursa 89,4%. Orco are sediul in Luxemburg, insa opereaza pe pietele din Europa Centrala si de Est, dezvoltand proiecte rezidentiale si de birouri in Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Germania si Croatia.