Desi au primit prin posta declaratiile fiscale, 70% dintre romani tot au mers la Fisc

Autor: Claudia Medrega 30.03.2009

Aproximativ 70% dintre romanii care au primit anul trecut la domiciliu declaratiile fiscale personalizate nu le-au transmis prin posta, ci s-au prezentat la sediile administratiilor financiare, informeaza Fiscul.

Acesta este unul dintre motivele care a stat la baza deciziei de renunţare la sistemul de trimitere/primire prin poştă a declaraţiilor de venit, alaturi de reducerea costurilor cu circa 5,3 mld. lei.

"Dintre cei aproximativ 900.000 contribuabili – persoane fizice care trebuiau sa depuna pana la 15 mai 2008 declaratiile de venit aferente anului 2007, circa 70%, desi au primit la domiciliu formularele personalizate, s-au prezentat la sediile administratiilor financiare din doua motive: fie pentru ca au dorit asistenta in completarea formularului, fie pentru ca solicitau noi formulare, motivand ca cele primite au fost pierdute, deteriorate etc", se mentioneaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Acest fapt a generat în 2008 o cheltuiala suplimentară a ANAF pentru producerea altor formulare care erau puse la dispozitia contribuabililor gratuit, respectiv 700.000 de exemplare suplimentare.