Iliescu fuge dupa premier ca sa-i numeasca secretari de stat ai PSD

Autor: Mediafax 31.03.2009
Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu l-a abordat, ieri, la Parlament pe premierul Emil Boc pentru o discutie legata de numirea unor secretari de stat, seful Guvernului explicandu-i insa liderului social-democrat ca aceasta reprezinta in principal o problema a PSD.
La finalul sedintei solemne dedicata aniversarii a 60 de ani de la infiintarea NATO, organizata la Palatul Parlamentului, premierul Boc a iesit din sala impreuna cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu.
Dupa o scurta discutie cu ministrul, seful Guvernului a vrut sa se indrepte spre lift, dar a fost oprit din drum de Ion Iliescu, care l-a tinut de brat pentru o scurta discutie, pe finalul careia a venit si presedintele PSD, Mircea Geoana. Discutia a durat doar cateva zeci de secunde, fiind incheiata de premierul Boc care a ridicat din umeri si a spus zambind: "Asta e problema PSD". Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat ulterior ca discutia sa cu premierul a fost legata de numirea unor secretari de stat. Intrebat daca a fost vorba de numirea unui secretar de stat si la Ministerul Justitiei, Iliescu a raspuns ca "asta nu are importanta". Maia Teodoroiu a fost nominalizata de PSD in luna ianuarie pentru un post de secretar de stat la Ministerul Justitiei, dar nu a fost numita inca in functie de premierul Emil Boc. Tergiversarea numirii ca secretar de stat a Maiei Teodoroiu a fost de mai multe ori reprosata de liderii PSD premierului Emil Boc.