Simbolul capitalismului din anii '90, fast-food-ul Sheriff's de la Unirii, inchiriaza jumatate din spatiul restaurantului

Autor: Cristina Stoian 02.04.2009
Actionarii libanezi ai Mon Plaisir, compania care administreaza restaurantele de tip fast-food Sheriff's, inchiriaza 600 de metri patrati din restaurantul situat in zona Unirii din Capitala, potrivit reprezentantilor companiei contactati de ZF in urma aparitiei anuntului de inchiriere in vitrina unitatii. Conducerea companiei a refuzat sa dea detalii despre motivele diminuarii spatiului de vanzare al restaurantului, dar si despre nivelul chiriei. Potrivit estimarilor ZF, circa jumatate din restaurantul Sheriff's a fost inchis, suprafata fiind destinata inchirierii. Tinand cont ca in zona chiria se incadreaza intre 50 de euro si 100 de euro pe metru patrat lunar, actionarii libanezi ar putea incasa intre 30.000 si 60.000 de euro lunar. De asemenea, nu se cunoaste daca spatiul de peste 1.000 de metri patrati este detinut de Mon Plaisir sau daca reprezentantii companiei au decis sa-l subcontracteze. Primul restaurant Sheriff's din Romania a fost deschis in 1995, in acelasi an in care a intrat si McDonald's cu prima unitate, tot in zona Unirii. In timp ce reteaua McDonald's a ajuns la aproape 60 de restaurante, Sheriff's a deschis trei unitati in Bucuresti, dintre care mai functioneaza doar doua. Mon Plaisir este detinuta in proportie de 40% de omul de afaceri libanez Mohamad Diab Chraif, restul actiunilor fiind impartite intre Najib Diab Chreif (20%), Aiman Najib Charif (20%), Haidar Diab Chreif (19%) si Elie Adel Al Hasbani (1%), potrivit datelor de la Registrul Comertului. Mon Plaisir, care mai opereaza si o pizzerie sub acelasi nume, a realizat o cifra de afaceri in 2007 de aproximativ 1,8 mil. euro (6 mil. lei) si un profit de peste 55.000 de euro, potrivit informatiilor transmise pe site-ul Ministerului de Finante. Piata de fast-food este estimata la 2 miliarde de euro, cele mai importante lanturi de restaurante fiind McDonald's, KFC, Burger King sau Gregory's.