Compania de IT Nethrom si-a schimbat numele in Yonder

Autor: Laurentiu Cotu 07.04.2009
Compania Nethrom Prodimpex din Cluj-Napoca, firma romano-olandeza de dezvoltare software, a anuntat ca si-a schimbat denumirea in Yonder S.R.L. Compania clujeana a fost achizitionata la finele anului 2007 de grupul olandez de investitii Total Specific Solution (TSS). Pana in momentul achizitiei, fosta firma Nethrom Prodimpex era detinuta de compania olandeza Comprove B.V.
„Incepand din luna noiembrie a anului 2007, cand a fost achizitionata de grupul olandez de investitii Total Specific Solution, compania noastra a trecut prin mai multe schimbari, cea mai recenta dintre acestea fiind lansarea pe piata a firmei sub numele Yonder’’, a declarat pentru ZF Transilvania John Rentinck, chief operating officer al companiei Yonder.
Potrivit reprezentantilor companiei clujene, Total Specific Solution (TSS) este un grup format din companii independente precum KZA, firma de consultanta specializata in finante si logistica, TASS - fostul departament Philips, companie specializata in automatizari tehnice, si Test Value, firma de testare automatizata.
Conducerea companiei Yonder estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 6,1 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 50% fata de anul trecut. In 2008, compania a realizat vanzari totale de peste 4 mil. euro, in crestere cu 90% fata de anul 2007, cand cifra de afaceri a firmei clujene a fost de aproximativ 2,15 mil. euro.
„Efectele crizei financiare resimtite pana in acest moment nu sunt importan-te, se manifesta mai mult ca o prudenta crescuta in deciziile pe care le vom lua in perioada urmatoare. Avand in vedere natura globala a recesiunii care se manifesta in acest moment pe pietele pe care activeaza si clientii nostrii, ne asteptam ca acestia sa fie afectati si, prin urmare, sa fim afectati si noi intr-o oarecare masura’’, spune Ronald Verbrugge, CEO Yonder.
Reprezentantii Yonder sunt de parere ca cercetarea si dezvoltarea realizate de compania clujeana in ultimii ani de zile vor da rezultate in perioada urmatoare de timp, astfel ca noile solutii in domeniul managementului software, reinnoirii software si al managementului aplicatiilor totale vor creste cifra de afaceri pe termen lung.
„Preconizam ca in 2009 vom atrage si multi clienti noi, deoarece am derulat investitii in cercetare si dezvoltare in ultimii ani. Totodata, ne asteptam in acest an la o relaxare a pietei muncii, la o perioada in care va fi mai simplu sa atragem resurse umane foarte bine pregatite, adevarati specialisti in domeniu, creand astfel o baza solida pentru dezvoltarea noastra viitoare’’, a afirmat Ronald Verbrugge.
In prezent, compania are 170 de angajati, iar pentru acest an conducerea Yonder estimeaza o crestere de 15% a numarului de salariati de pana la 200 de oameni si intentioneaza sa achizitioneze una sau mai multe companii romanesti de IT.
„Performanta organizationala a unei firme trebuie mentinuta, deci implicit investitia in oameni trebuie sa continue si in perioade de criza, deoarece oamenii talentati, bine instruiti si bine condusi sunt cei care fac diferenta intre firme. Prin achizitii si crestere autonoma, ne-am propus sa avansam pana la 750-1.000 de angajati in urmatorii trei ani’’, spune Ronald Verbrugge.
In trei ani de zile, compania Total Specific Solution (TSS) a crescut pana la aproape 1.800 de angajati si o cifra de afaceri care se apropie de 180 de milioane de euro. TSS este un furnizor de solutii pentru piata financiara, pentru domeniul sanatatii si al institutiilor guvernamentale.
„Credem ca activitatile IT ale companiilor grupului Total Specific Solution se vor concentra tot mai mult asupra firmei Yonder, deoarece compania noastra este furnizor de solutii al grupului TSS. Spre exemplu, o mare parte dintre activitatile companiei de IT Pink Roccade, care a fost achizitionata de catre TSS in decembrie 2008, s-au indreptat deja catre compania noastra. Pe langa serviciile de management si de transformare a aplicatiilor pe care le furnizam companiei Pink Roccade, vom construi impreuna cu aceasta firma un centru de dezvoltare SAP si Delphi in cadrul Yonder’’, a afirmat Ronald Verbrugge. Cifra de afaceri a grupului TSS, inclusiv Pink Roccade, care a fost achizitionata in decembrie anul trecut, se apropie de 180 mil. euro.
Compania Nethrom Prodimpex a fost infiintata in anul 1993 ca firma romano-olandeza cu capital privat, principalul domeniu de activitate al acesteia fiind furnizarea de servicii software. Compania si-a schimbat in prezent denumirea, in cadrul ei activand un numar de 170 de angajati.