Ultima achizitie in staff-ul lui Obama: Primul Caine al Americii

Ziarul Financiar 13.04.2009

Dupa mai multe luni de speculatii si discutii, familiei Obama i s-a alaturat la Casa Alba un nou membru, un caine, scrie Daily Mail. Un Water Dog Portughez in varsta de sase luni, pe nume Bo, va fi “primul caine” al Statelor Unite, ce va intregi familia presedintelui american.

Norocosul caine este un cadou facut de senatorul Edward Kennedy si de sotia acestuia Victoria celor doua fiice ale presedintelui. Cainele a fost crescut la o crescatorie din Texas pentru ca ulterior sa fie vandut unei persoane care l-a returnat. “Cainele are sase luni, este baiat si este o masa de carlionti negri. Fostul sau stapan a decis ca nu se poate descurca cu un animal atat de zgomotos. Numele sau initial era Charlie,” a declarat o sursa neoficiala.

Inca din momentul in care Obama a anuntat in noaptea alegerilor din noiembrie 2008 ca le va permite fetelor sale sa aiba un caine, americanii au fost obsedati de tipul de catel pentru care familia prezidentiala va opta. Motivul pentru care a fost ales un Water Dog Portughez este pentru ca Malia, fiica cea mare a presedintelui Obama, in varsta de zece ani, sufera de alergii, iar aceasta rasa nu naparleste.