Asociatia patronilor ataca impozitul forfetar la tribunal

Ziarul Financiar 14.04.2009

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania va ataca in contencios ordonanta de urgenta care introduce impozitul forfetar aplicat firmelor, a declarat agentiei Mediafax Laurentiu Plosceanu, co-presedinte al aliantei si presedinte al asociatiei antreprenorilor de constructii.

Decizia a fost luata in cadrul adunarii generale de marti a Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR), in mod unanim, la propunerea Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), a spus Plosceanu.

Potrivit legii contenciosului administrativ, orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim, de catre o autoritate publica se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului.

Guvernul a aprobat sambata o ordonanta de urgenta prin care stabileste ca firmele vor plati, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.