Reactiile cititorilor despre impozitul forfetar pe www.zf.ro. Asteptam in continuare comentariile voastre

Ziarul Financiar 16.04.2009

 

Dominic S
Acum un an am infiintat o firma in domeniul HoReCa, iar primul punct de lucru a fost o cafenea. Am incercat sa-mi cladesc afacerea in asa fel incat sa nu am vreo problema cu organele statului. In ultimul timp treaba nu a mai mers. Clientii sunt din ce in ce mai putini, creditele sunt „inghetate" si cheltuielile se maresc. La urma urmei nu caut sa-mi cumpar vila in Primaverii, ci doar sa am un venit decent care sa-mi asigure traiul si dezvoltarea afacerii. Nu vreau sa renunt pentru ca am depus multa munca, dar, in cazul in care nu se va gasi o solutie amiabila, voi fi nevoit sa inchid. Ar trebui sa traim intr-o tara in care statul ajuta IMM, nu intr-una in care incearca sa le extermine. Impozitul forfetar e o picatura cam mare pentru IMM.
Teodor
Pentru cei care comenteaza fara a cunoaste situatia exacta, vreau sa spun ca este una din cele mai bune solutii de impozitare de pana acum. Firmele mici nu creeaza nimic. Firmele care au cifre de afaceri mici, de genul 250 de euro pe luna si un angajat nu sunt firme si ar trebui desfiintate.
Nicu B
Este imposibil sa nu creasca evaziunea in aceste conditii. Daca statul nu are bani, nu inseamna ca noi, agentii economici, avem. Am scazut preturile cu 60% odata cu criza. Nu ma mai gandesc la profit, ci doar cum sa tin firma pe picioare.
Kovacs Agnes
Am o mica afacere din care traiesc 3 familii, cu aceste noi masuri, deja am pus in vanzare toate activele pe care le-am avut ca sa mai scot niste bani de dat la banci (credite angajate in anii trecuti).
Probabil ca vom pierde tot ce am reusit sa agonisim in 6 ani de cand avem firma. Si plateam bani frumosi la stat in fiecare an. Asta e...
Rafael Popa
Va fac un calcul simplu referitor la corectitudinea aplicarii impozitului, efectuat pe extremele din lege: 500 de euro din 12.000 de euro reprezinta rotunjit 4,17%; 10.000 de euro din 30 mil. euro reprezinta 0,033%. In concluzie, impunerea fiscala resimtita de o firma mica, daca impartem 4,17 la 0,033 este de 126,36 de ori mai mare.
Altfel spus, mai pe inteles, 20 de firme cu 12.000 de euro pe an (cotizand 500 de euro) platesc aceeasi contributie ca si o firma cu 30 de milioane de euro. Atunci pentru ce au introdus cota unica, daca au vrut echitate fiscala, ca sa revina iarasi la niste procente stabilite aleator?
Alxi
Sunt N firme mici care asigura diverse servicii si care au 1-2 angajati, care abia castiga net pe luna cateva sute de euro. Pune impozit forfetar si ele sunt
bye-bye. Peste tot masurile anticriza sunt de a lasa bani in piata pentru consum, scadere de taxe si dobanzi, relaxare fiscala, numai la noi se forteaza spirala negativa a scaderii economice.
Maela
Mie mi-e groaza ca de Paste va trebui sa imi concediez unicul angajat fiindca nu mai pot suporta cheltuielile. Deja de ceva timp nu mai merge, insa am sperat intr-o initiativa de iesire din criza mai adanca decat ar fi trebuit sa fie la nivelul nostru de dezvoltare.
Alesis
Cele 2 firme ale mele vor da faliment sigur, deoarece nu pot sustine un impozit de 1.000 de euro pe an, ambele firme sunt in faza de dezvoltare, dezvoltam aplicatii software si prefer sa le inchid decat sa aduc de acasa acesti bani. Prefer sa termin de dezvoltat aplicatiile in India.