Bregovic i-a tinut in Mamaia pe amatorii de Bulgaria

Autor: Roxana Petrescu 20.04.2009
Evenimentele desfasurate pe litoral cu ocazia sarbatorilor pascale, respectiv slujba de inviere oficiata pe plaja de la Constanta, dar mai ales concertul sustinut de Goran Bregovic, i-a determinat pe multi romani care in anii trecuti preferau litoralul bulgaresc sa vina la Constanta in zilele libere de Paste, potrivit jucatorilor din turism.
„Bulgaria a pierdut anul acesta in favoarea noastra mai ales datorita concertului sustinut de Goran Bregovic. Anul trecut de exemplu, multi romani au fost atrasi de sarbatori de promovarea agresiva a bulgarilor, dar anul acesta au preferat sa mearga pe litoralul nostru. Anul trecut pe litoral nu a fost nimic si tocmai datorita promovarii si evenimentelor desfasurate anul acesta putem vorbi de o crestere de zeci de ori", spune Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT). Campaniile de promovare initiate de Ministerul Turismului, respectiv „De Paste in Bucovina" si „Lumina la malul marii" par a fi dat roade, anul acesta numarul total al turistilor care au ales oferta interna fiind cu 10% mai mare fata de 2008.
In total, incasarile operatorilor din segmentul turistic se ridica la circa 6,75 mil. euro doar pentru pachetele vandute in Romania, daca luam in calcul un pret mediu de 450 de lei pentru 3 nopti de cazare. Anul trecut, numarul romanilor care au ales oferta de turism interna a fost de circa 80.000, dar in 2008 majoritatea romanilor si-au unit zilele libere de Paste si de 1 Mai.
Oficialul ANAT spune ca 40 de unitati hoteliere au fost deschise pe litoral cu ocazia sarbatorilor pascale, gradul de ocupare fiind de circa 50%, procentaj considerat ca fiind foate bun.
Ministrul turismului Elena Udrea a declarat duminica seara inainte de concert ca este prima data cand litoralul romanesc este plin, de Paste, apreciind ca la slujba de Inviere oficiata pe plaja la Constanta au asistat 10.000 de persoane.