GreenForest: Piata mobilierului de birou a scazut cu 30%

Autor: Ioana David 26.04.2009
Producatorul de mobilier de birou GreenForest din Timisoara estimeaza in acest an afaceri de 5 mil. euro, nivel similar cu cel inregistrat anul trecut.
"Anul 2008 a fost pentru GreenForest unul in care obiectivele privind cifra de afaceri au fost atinse, vanzarile depasind 5 mil. euro, in crestere cu circa 25% fata de anul 2007", a spus Sebastian Capotescu, marketing manager al GreenForest.
Compania este a doua din industria mobilierului de birou care anunta in acest an o stagnare a afacerilor dupa ce Antares, producator de scaune ergonomice de birou si fotolii manageriale, a spus ca merge pe afaceri de 10,5 mil. euro, acelasi nivel fiind raportat si in 2008. Pana anul acesta, mobilierul de birou reprezenta unul dintre cele mai dinamice segmente ale pietei de mobila, rimul de crestere fiind direct proportional cu expansiunea din imobiliare. "Criza economica a afectat direct industria mobilierului de birou, ea fiind determinata de proiectele de dezvoltare a companiilor, iar in conditiile crizei economice acute o mare parte a proiectelor sunt blocate sau anulate. 
Piata mobilierului de birou s-a comprimat in primul trimestru din 2009 cu peste 30% fata de primul trimestru din 2008", a mai spus Capotescu. Inceputul de an a adus si pentru compania timisoreana o "tendinta negativa a evolutiei vanzarilor".
Piata mobilierului de birou este estimata la circa 80 de milioane de euro anual. Actionariatul GreenForest se imparte intre Osan Vida Ciprian Ioan (35%), Sirbu Adrian Florentin (35%), Florea Cristian Marcel (30%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.