Extindere: Noi francize Romstal in Rusia si Ucraina

Ziarul Financiar 28.04.2009
Grupul Romstal, controlat de omul de afaceri Enrico Perini, a deschis in primul trimestru trei francize in Rusia si una in Ucraina, in cadrul strategiei companiei de a deschide anul acesta cel putin 50 de francize noi, atat in Romania, cat si in strainatate.
Magazinele din Rusia se afla in orasele Vladimir, Breansk si Yaroslavi, iar cel din Ucraina este in Vasilkov. In urma extinderii, in Rusia sunt in prezent 4 puncte de vanzare, iar in Ucraina sunt 22 de magazine. Urmatoarele francize urmeaza sa fie deschise pana la finele anului in Rusia, Ucraina, Moldova, Romania, Bulgaria si Serbia.
Magazinele in franciza au 150 mp, 70% din suprafata fiind reprezentata de depozit si 30% de spatiul de expunere. Investitia a fost de circa 200 euro pe metru patrat. Compania are in prezent 90 de magazine proprii si 110 unitati in sistem de franciza.
"Franciza este un mod de extindere a afacerii, iar pentru Romstal reprezinta mecanismul ideal de dezvoltare si o alternativa la solutia costisitoare a deschiderii de noi unitati proprii", a declarat Cristi Costache, director de franciza Romstal.
Portofoliul Romstal include peste 20.000 de produse si este grupat in sase categorii, gestionate de divizii specializate, respectiv Thermo, Klima, Hydro, Sanni, Electro si Ceramic.
Compania face parte din grupul Romstal, care mai cuprinde firme precum Valrom Industrie (producator de sisteme de tevi din plastic), Valplast Industrie (producator de tevi si fitinguri din PVC) si dealerul auto Autoklass Center.
Grupul are 200 de filiale si reprezentante la nivel national si international, fiind prezent, in afara de Romania, in Rusia, Serbia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova si Italia.