Vosganian: Salariile profesorilor ar putea sa scada cu 20%. Inspectorii din Bucuresti il contrazic

Autor: Delia Oniga 30.04.2009

Salariile din invatamant ar putea sa scada cu 20% in trimestrul al doilea al acestui an, potrivit unei declaratii a lui Varujan Vosganian, purtator de cuvant al PNL, citat de Mediafax. Inspectorii din Bucuresti il contrazic insa, afirmand ca nu au fost anuntati in legatura cu o reducere a salariilor.

Vosganian explica faptul ca, odata ce fondul de salarii din invatamant va fi redus cu 7%, asa cum a precizat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, si drepturile salariale vor fi diminuate. In municipiul Iasi, spre exemplu, scolile au primit deja o adresa din partea Primariei sa reduca cu 7% salariile in urmatorul trimestru, sustine Vosganian.

Cu toate acestea, in Bucuresti, Inspectoratului Scolar nu a primit nicio directiva in acest sens.

“Nu am auzit de faptul ca salariile vor scadea cu 20%. Nu am primit niciun fel de adresa in acest sens, iar doamna ministru Ecaterina Andronescu a fost foarte clara in legatura cu ordonanta pe care a aprobat-o”, spune Mihaela Florescu, inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar din Capitala.

Guvernul a aprobat, marti, ordonanta de urgenta prin care se propune prelungirea pana la finalul anului a actelor normative in vigoare privind salarizarea in sectorul bugetar, procedura care, in lipsa unei alte decizii, reprezinta practic o inghetare a salariilor in sistemul bugetar, la nivelul actual, pana la 31 decembrie 2009.