Minea a facut un spa cu 4 mil. euro la Hilton

Autor: Iulia Stancu 13.05.2009
Nicolae Minea, proprietarul hotelului Hilton Sibiu, cunoscut initial ca Palace Resort, spune ca va discuta in 11 iunie cu o comisie de la Londra despre posibila extindere a retelei Hilton in Bucuresti si in alte mari orase.
Minea, al carui hotel va fi la inceputul lunii iunie inclus oficial in reteaua Hilton, spune ca in eventualitatea semnarii unui nou contract, unitatea din Capitala nu va avea cinci stele, pe acest segment piata fiind destul de bine acoperita in prezent.
De altfel, pe piata de cinci stele a intrat de anul trecut si hotelul Radisson Sas, fostul hotel Bucuresti, cu o capacitate de 424 de camere si o tinta declarata a actionarilor de a deveni lider pe acest segment. Acest lucru ar presupune venituri de cel putin 40 mil. euro, nivel atins in ultimii ani de Marriott, cel mai important hotel de cinci stele, raportat la cifra de afaceri.
Pe categoria de trei si patru stele lantul Hilton include hoteluri ca Doubletree si Garden Inn, insa Minea a tinut sa precizeze ca totul se va decide in iunie. In Bucuresti, Athénée Palace Hilton este controlat de omul de afaceri George Copos.
Trecerea fostului hotel Palace Sibiu in familia Hilton l-a costat pe Minea in jur de 25 de milioane de euro (de la sisteme de ventilatie si anti-incendiu la reamenajari). Intregul complex de 5 stele cuprinde acum 115 camere si apartamente, 4 restaurante, un bar, 5 sali de conferinta si un Executive Lounge. De asemenea, din ianuarie a fost deschis un centru spa de 2000 de mp in colaborare cu Eden Spa, lantul Hilton tinand ca noua locatie sa includa aceasta facilitate. Investitia in The Spa a fost de 4 milioane de euro.