Miliardarii Gigi Becali si Dinu Patriciu, dati in judecata pentru datorii

Autor: Pro TV 14.05.2009

Cu sabia deasupra capului! Asa sunt foarte multi dintre patronii firmelor de constructii, declarati insovabili. A crescut semnificativ si numarul de procese in care sunt trase la raspundere companii mari, cu portofolii si cifre de afaceri uriase.

Pe lista celor chemati in instanta pentru ca nu si-au achitat anumite datorii se numara si Gigi Becali sau Dinu Patriciu.

Pentru datorii la doua firme - un furnizor de betoane si o societate care se ocupa cu studii geotehnice - o mare companie de constructii, care ii apartine finantatorului Stelei a ajuns in instanta. Creditorii cer insolventa, dar omul de afaceri sustine ca judecatorii au acceptat prea usor actiunea, fara sa tina seama si de cifra de afaceri a companiei la care el este actionar majoritar.

Si totusi, juridic, se poate. Legea prevede ca orice firma poate cere insolventa alteia, pentru o datorie mai mare de 10.000 de lei noi si mai veche de 30 de zile. Asa s-a intamplat si in cazul firmei de constructii a lui Dinu Patriciu, careia un furnizor de instalatii ii cerea in februarie 1,5 milioane de lei - spre 360.000 de euro - in comparatie cu o cifra de afaceri de zeci de milioane de euro. Sursa video: www.stirileprotv.ro