Clubul sportiv Rapid a obtinut 480.000 de euro dintr-un litigiu cu Ministerul Turismului

Ziarul Financiar 14.05.2009

Ministerul Turismului a fost obligat sa plateasca, prin executare silita, suma de doua milioane de lei (480.000 de euro), in contul unei datorii pe care fosta Autoritate Nationala pentru Turism (ANT) o avea fata de Clubul Sportiv Rapid Bucuresti, a declarat Elena Udrea, ministrul turismului.

“Bugetul Ministerului Turismului din 2009 a fost grevat de aproape doua milioane de lei, prin executarea silita a respectivei sume in favoarea Clubului Sportiv Rapid Bucuresti”, a spus Udrea.

Ea a adaugat ca executarea silita are la baza o ordonanta judecatoreasca care contine somatia de plata pentru o creanta pretinsa de clubul sportiv, si pentru penalitatile aferente, decizie pronuntata in anul 2008 de catre Sectia comerciala a Tribunalului Bucuresti. Executarea a avut loc la inceputul acestui an.

Litigiul dintre Ministerul Turismului si CS Rapid Bucuresti are la baza un contract de promovare a Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) la meciurile oficiale de baschet masculin, din cadrul Campionatului National de Baschet, divizia A, editia 2006/2007. Potrivit reprezentantilor Ministerului Turismului, Clubul Rapid a emis facturi in baza unui contract cu ANT, facturi care nu au fost achitate.