Raiffeisen vede revenirea vanzarilor Flamingo din T3

Autor: Andrei Chirileasa 19.05.2009

Analistii firmei de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI) se asteapta la o crestere a vanzarilor pe metru patrat ale retailerului IT&C Flamingo International (FLA) incepand cu trimestrul al treilea si sustin ca minimul a fost atins in primul trimestru, cand afacerile s-au contractat cu 40%, la 100 mil. lei.

RCI apreciaza ca Flamingo a reusit sa-si reduca partial costurile si va continua acest demers prin renegocierea chiriilor. Cu toate acestea, compania a raportat pierderi operationale de 16,4 mil. lei in primul trimestru.
Raiffeisen si-a redus puternic estimarile privind vanzarile Flamingo in urmatorii ani, estimand pentru acest an o cifra de afaceri de 454 mil. lei, in scadere cu 40% fata de anul trecut, si pierderi de 28 mil. lei, fata de 40 mil. lei in 2008. Pentru 2010, cifra de afaceri este estimata la circa 500 mil. lei. Noile estimari sunt cu peste 50% mai mici decat cele din iunie anul trecut, cand RCI prevedea vanzarile Flamingo apropiindu-se de un miliard de lei in acest an. Principala cauza este evolutia suprafetei de vanzare, care a scazut in conditiile in care compania a renuntat la deschiderea de noi magazine.
RCI a stabilit un pret tinta de 0,054 lei pentru actiunile Flamingo si a schimbat recomandarea din "cumparare" in "pastrare". Titlurile Flamingo au inchis sedinta de ieri la 0,0449 lei, in crestere cu 9%, capitalizarea fiind de 8,4 mil. euro.
 
Factorii care influenteaza activitatea Flamingo
Factori pozitivi:
Factori negativi: