Previziune: Delta Distribution vinde bucatarii Porcelanosa

Ziarul Financiar 27.05.2009
Delta Distribution, cel mai mare distribuitor de placi ceramice (gresie si faianta), estimeaza pentru anul acesta vanzarea a circa 20 de bucatarii marca spaniola Porcelanosa, care au un pret intre 15.000 si 50.000 de euro per unitate. Decizia survine dupa ce compania, care detine brandul Delta Design, a decis sa renunte la segmentul economic si sa patrunda mai puternic pe mediulux.
„Concentrarea Delta Design pe segmentul medium high, un segment de piata slab reprezentat in acest moment pe piata locala, va atrage dupa sine o serie de miscari ale companiei, legate de dezvoltarea de showroomuri cu suprafete extinse si amenajari complexe si lansarea de noi game si servicii", a declarat Dragos Bonea, presedintele Delta Distribution, care a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 153 mil. lei (41 mil. euro), in crestere cu 3% fata de anul precedent.
Compania a intrat la sfarsitul lunii ianuarie in procedura de insolventa, in urma unui proces intentat de producatorul austriac de placi ceramice Lasselsberger, care solicita plata unor datorii de circa peste 10 mil. euro. Deschiderea procedurii de insolventa se poate face in momentul in care o datorie mai mare de 10.000 de lei este intarziata mai mult de trei luni.
De la inceperea procesului, Delta Distribution a inchis sase magazine din Arad, Oradea, BaiaMare, Galati si TarguMures, in cadrul planului de reorganizare a businessului, si va renunta la circa 100 de angajati. Cu toatea acestea, compania va deschide doua magazine de mari dimensiuni la Iasi si la Bacau, in cadrul unui program de investitii de circa 10 milioane de euro inceput acum doi ani.