Instalatii: Sommering a finalizat o fabrica de 3 mil. euro

Ziarul Financiar 27.05.2009
Sommering Instal, una dintre cele mai mari companii de instalatii de pe piata, a finalizat recent o investitie de trei milioane de euro in constructia unei baze de productie in Tunari (Ilfov), desfasurata pe o suprafata de 1.600 de metri patrati, care a permis cresterea de aproape zece ori a productiei, pana la 500.000 de metri patrati de tubulatura rectangulara pe an. Noua fabrica va permite companiei sasi mentina previziunile privind cifra de afaceri, care prevad stagnarea businessului la nivelul de anul trecut, de 25 de milioane de euro.
De altfel, afacerile companiei Sommering Instal au stagnat in primul trimestru la nivelul de patru milioane de euro din aceeasi perioada de anul trecut, pe fondul reducerii numarului de proiecte imobiliare noi.
„Pentru anul acesta ne mentinem estimarea de stagnare la nivelul de 25 de milioane de euro a cifrei de afaceri, avand in vedere contractele pe care le avem in derulare si cele pe care le negociem", a declarat Rudolf Sommer, directorul general si proprietarul companei Sommering Instal.
Compania se afla in prezent in negocieri pentru executarea lucrarilor de instalatie la Iulius Mall Iasi, un viitor hotel in Cluj si pentru proiectul de birouri Swan Office Park.
Sommer isi mentine tinta de extindere a businessului in strainatate anul acesta, in ciuda scaderii puternice a investitiilor din Dubai si a procedurilor complicate de patrundere in Kazahstan, principalele piete vizate de companie.
„Am incercat sa plec in Kazahstan pentru a castiga un contract acolo, insa formalitatile pentru viza au fost prea complicate si prea costisitoare si am amanat acest moment. Piata constructiilor sa prabusit in Dubai, o alta piata pe care o tinteam anul acesta. Insa imi mentin tinta de a castiga cel putin un contract in strainatate anul acesta, fie chiar si unul de proiectare", spune Sommer. O alta tara care ar putea fi tinta Sommering este Bulgaria.
Sommering Install a fost infiintata in 1995 si asigura servicii integrate de proiectare, executie si service/mentenanta in domeniul instalatiilor.