POEMUL SAPTAMANII / Dactar Nicu & his Skyzoid Band

Autor: Alexandru Musina 28.05.2009
Dactar Nicu & his Skyzoid Band
E trendy sa ai corp frumos si bronzat si dintii de portelan in gura. In buzunar, un prezervativ cu gust de banana sau cu-n mic devil rosu in cap. E trendy sa te cheme Ricardo, sa fi vazut Matrix si Intacto, sa iesi pe bulevard cu un 4x4 Frontera. Sau nu? E trendy sa ai o amanta cu cit mai mult silicon si toata lumea s-o stie, sa te invidieze cu cita grija o mingii, sa nu-i crape pielea, sa nu-i strici lucrarea. Lucrarea lui dactar Nicu & his Skyzoid Band. Cea mai tare formatie: rock academic, cu burse si grade si doctorate, cu inaugurari si vizite-n strainatate. E trendy sa dai mina cu primul ministru, apoi sa te strimbi: „Fuck, asta transpira si e moale in laba!". E trendy sa-ti alegi dintre studente o „Lady-love" de un sezon, apoi sa te bucuri de mariajele lor reusite. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint garantia echilibrului psihic, sint cei mai tari psihanalisti sociali. E trendy sa-ti iei iaht si balta de peste, sa umbli in bermude pe plaja de la Portita, sa ai propria galetusa & lopatica pentru ingropat rahatul tau trendy-n nisip. E trendy sa ai o echipa de fotbal, sa faci filosofia, apoi sa-ti deschizi o afacere de alpinism in constructii. E trendy sa faci sex pe bancheta din spate. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint soferi excelenti si discreti cit incape. E trendy sa versi de la balcon, dac-ai baut Ballentine’s si te afli la minim etajul 30. E trendy sa faci milioane la bursa mizind pe sperma birmana, genocidul din Congo si copiii flaminzi din Zimbabwe. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint brokeri de mare incedere, actioneaza la fractiuni de secunda. E trendy sa cumperi biserici intregi, cu tot cu enoriasi, apoi sa-i trimiti sa voteze, sa sustina democratia. E trendy sa dai o mica lovitura de stat, fara singe, pe urma sa dai interviuri la C.N.N., B.B.C., C.B.S., A.B.S., B.C.S. si asa mai departe. Dactar Nicu & his Skyzoid Band sint cei mai buni agenti electorali si de publicitate. E trendy sa faci copii in vitro, sa te clonezi. Mai bun ca dactar Nicu & his Skyzoid Band in chestii d-astea nu-i nimeni.
Dar cel mai trendy e sa respiri, sa fii-n viata. Dactar Nicu & his Skyzoid Band au cele mai sofisticate aparate.

 

Pamela

Nimeni nu si-a gasit perechea ideala. Afara de dactar Nicu, desigur. E inalta, 1.85, blonda, cu sinii mari si ochii albastri. O cheama Pamela. Nu Pamela Anderson, ca aia e cam boarfa, pur si simplu, Pamela.
Pamela-i tot ce-si poate dori un barbat: gateste dumnezeieste si-i maestra in tantra – yoga. Unii zic ca-i cehoaica sau suedeza, altii ca-i nepoata unui cioban din Rasinari, satul lui Goga si-al lui Cioran, altii ca-i fata mai mica a unui buticar din Colentina. Nu conteaza! Pamela e Pamela, si basta!
E si econoama. Desi dactar Nicu e nesfirsit de bogat, Pamela se-mbraca doar de la second-hand. Dar e atit de frumoasa, ca orice zdreanta arata pe ea de parca ieri a croit-o cu mina lui Paco Rabane sau Calvin Klein.
Nu-i iese din vorba lui dactar Nicu, desi are doua doctorate: unul la Sorbona, in filosofia limbajului, si altul la Oxford, in logica computationala. Cind dactar Nicu-i plecat, dupa ce-si termina treaba prin casa, se aseaza-n sezlong, pe marginea piscinei, si citeste Kierkegaard, Wittgenstein, Heidegger si Derrida.
Normal, nu s-au certat niciodata. Cind se iveste cite-o problema – ca, deh!, sint si ei oameni – fac un scurt briefing si lamuresc totul ca intre parteneri, cu argumente rationale. Daca nu merge, se duc in dormitor. Tantra-yoga nu da gres niciodata.
Unii, mai ofticosi, spun ca Pamela-i, de fapt, o femeie bionica, din cipuri si circuite, cu ceva implanturi de carne si piele, o clona din laboratoarele lui Dactar Nicu & his Skyzoid Band. Ca de-aia nici n-a vazut-o nimeni de aproape.
Aiurea! Pamela-i o femeie ca oricare alta, numai ca la locul ei: se tine departe de paparazzi, de parade de moda, lansari si talk-show-uri idioate.
O nevasta cum nu mai sint azi. De-aia vorbesc despre ea si cucoanele la o cafeluta, si pensionarii la o partida de sah, in parc, si fetitele care sar coarda in fata blocului; chiar si smecheranii, la o bere.
Care-si zic: „E mai tare ca Mimi. Cit despre Gina mea… ce mai, e fata buna, nu zic nu… da’ Pamela… Hai noroc, dactar Nicu sa traiasca!"