Firma de brokeraj a lui Patriciu intra in piata cu o platforma de tranzactionare pentru 100 de piete externe

Autor: Andrei Chirileasa 28.05.2009

Fairwind Securities, societatea de brokeraj controlata de Dinu Patriciu prin intermediul Rompetrol Holding, a lansat o platforma de tranzactionare prin intermediul careia investitorii locali pot tranzactiona instrumente financiare de pe aproximativ 100 de piete de capital, valoarea totala a investitiei se ridicandu-se la peste 100.000 de dolari.

“Prin noua investitie, compania vine in intâmpinarea clientilor sai, oferindu-le posibilitatea tranzactionării a peste 10 tipuri de instrumente financiare in 100 de pieţe de capital din 19 tari. In perioada imediat urmatoare, ne-am propus sa dezvoltam platforma pentru a putea asigura atat realizarea de catre client de tranzactii online pe pietele romanesti si internationale, cat si posibilitatea consultarii situatiei consolidate a portofoliului in functie de investitiile facute si de valoarea de piata a acestora“, a declarat Andrei Stefan, presedintele Fairwind Securities.

Platforma asigura posibilitatea tranzactionării de actiuni, ETF-uri - exchange traded funds, futures, optiuni, optiuni futures, SSF-uri - single stock futures, EFP-uri - exchange for physical, waranturi - warranties, ForEx - tranzacţii valutare, obligatiuni, unitati de fonduri mutuale si CFD-uri - contracts for differance pe 100 de pieţe de capital din Australia, Belgia, Canada, Elvetia, Franta, Germania, Hong-Kong, India, Italia, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Olanda, Romania, Singapore, Spania, Korea de Sud, Suedia si SUA.

Fairwind a incheiat in acest sens un acord cu o firma de brokeraj europeana care ofera investitorilor si servicii conexe cum ar fi analize fundamentale pentru companiile si instrumentele tranzactionate, dar si posibilitatea realizarii de tranzactii cu bani imprumutati.

“Etapa urmatoare de dezvoltare a Fairwind Securities o constituie extinderea serviciilor oferite la nivel regional, prin integrarea in cadrul platformei de tranzactionare si a celorlalte piete emergente din zona est-europeana, ca diversificare investitionala conexa Romaniei”, a mai precizat Stefan.

Fairwind Securities a intermediat tranzactii de 8 mil. lei pe Bursa in primele patru luni ale anului, ocupand locul 52 in topul brokerilor, cu o cota de piata de 0,24%.