Patronul CrisTim aduce executivi din A&D Pharma si Rompetrol

Autor: Diana Tudor Stoica 02.06.2009
Radu Timis (desen), proprietarul producatorului de mezeluri CrisTim, il va aduce pe pozitia de Chief Operating Officer (COO) al grupului pe Marian Cretu, fostul director de operatiuni al retelei de farmacii Sensiblu, detinuta de A&D Pharma. El va prelua aceasta functie la inceputul lunii iulie a acestui an, inlocuindu-l pe Gabriel Alexandru, fostul vicepresedinte al grupului, care a coordonat business-ul CrisTim in ultimii cinci ani.
Absolvent al Universitatii Ovidius din Constanta, Cretu a lucrat anterior atat in cadrul producatorului de placi de cuart Robstone, detinut de Alexandrion Group Romania, ca director general, dar si ca national sales manager la Heineken Romania, avand o experienta de peste 14 ani in vanzari, operatiuni, distributie si management.
"Nu ma retrag din nou din conducerea executiva, ci voi ocupa functia de CEO al companiei. In acest moment urmarim o repozitionare a oamenilor din nivelul doi, care vor fi promovati din interiorul companiei si implementarea unei noi viziuni", a declarat Radu Timis, actionarul majoritar CrisTim, companie care in 2008 a avut afaceri de peste 92 mil. euro doar din divizia de mezeluri.
CrisTim are insa incepand cu aceasta luna si un nou director de resurse umane si comunicare, Camelia Cringus ocupand in ultimii doi ani pozitia de vicepresedinte de resurse umane al Rompetrol. Ea a lucrat insa anterior si in cadrul Alstom.
La inceputul lunii trecute, antreprenorul Radu Timis a decis sa preia din nou conducerea executiva a grupului CrisTim dupa aproape cinci ani in care doar a supravegheat afacerile companiei din functia de presedinte. Tot atunci, el a decis sa se desparta de vicepresedintele companiei, Gabriel Alexandru, dar si de directorul de operatiuni al grupului Csaba Muzsnay.
Aceasta a fost prima miscare importanta a unui antreprenor de a se intoarce la conducerea companiei, ca urmare a crizei economice, tendinta din ultimii ani fiind ca proprietarii sa isi lase afacerile de familie pe mana managerilor cu experienta in multinationale.