Inchisoare cu suspendare pentru sotul lui Puwak

Ziarul Financiar 04.06.2009
Iosif Mihai Puwak - sotul lui Hildegard Puwak, fost ministru PSD al integrarii europene - a fost condamnat, definitiv, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti care a judecat recursul in acest caz.
In 30 ianuarie, Tribunalul Bucuresti a decis condamnarea lui Iosif Mihai Puwak la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, instanta Tribunalului Bucuresti dispunand si interzicerea unor drepturi ale acestuia pentru doi ani.
Iosif Mihai Puwak a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in iulie 2007.
In 29 august 2003, PNA (devenit DNA) anunta ca s-a sesizat din oficiu, ca urmare a informatiilor din mass-media, in legatura cu modul in care a fost dobandita si folosita suma de 150.000 de euro, in cadrul programului „Leonardo da Vinci", de mai multe firme ale sotului fostului ministru al integrarii europene, Hildegard Puwak.
In 19 decembrie 2003, dupa ce Hildegard Puwak si-a dat demisia din functia de ministru, Parchetul National Anticoruptie a inchis dosarul privindu-i pe sotul si fiul acesteia, Iosif si Mihai Puwak.
Ulterior, in august 2005, DNA a redeschis dosarul privind afacerile familiei fostului ministru al integrarii europene, noul sef al institutiei, Daniel Morar, infirmand solutia de neincepere a urmaririi penale data in decembrie 2003.
In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au pus sechestru asigurator asupra sumei de peste 62.400 de lei, bani aflati in conturile bancare ale inculpatului deschise la mai multe banci comerciale din Bucuresti.