Digital Cable Systems mizeaza pe afaceri de 103 mil. lei, in crestere cu 10%

Autor: Sabin Popescu 08.06.2009

Compania Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor de retransmisie a programelor TV din Romania, estimeaza atingerea unei cifrei de afaceri de 103 mil. lei (24,5 mil. euro) anul acesta, in crestere cu 10% fata de nivelul de 94 mil. lei (25,52 mil. euro) consemnat la finele lui 2008.

Dinu Malacopol, care a preluat conducerea DCS la inceputul acestui an, spune ca urmareste extinderea pe segmentul rezidential al pietei de telefonie fixa - strategie care va creste cu minimum 15% ponderea veniturilor din telefonia fixa. DCS furnizeaza servicii de telefonie fixa exclusiv pentru companii, prin operatorul Dial Telecom, pe care l-a achizitionat in 2007. Dial Telecom a generat 17 mil. lei (4,68 mil. euro) din totalul de 103 mil. lei de anul trecut.
Oficialii companiei nu au oferit detalii despre nivelul profitului DCS sau Dial Telecom. Potrivit datelor disponibile pe pagina Ministerului Finantelor, DCS a inregistrat in 2007 castiguri nete de 3,4 mil. lei (1,02 mil. euro), la o cifra de afaceri de 64,4 mil. lei (19,3 mil. euro).
"Serviciile triple-play (telefonie, televiziune, internet) vor creste cu cel putin 10% afacerile DCS in acest an", a adaugat Malacopol, precizand ca principalele directii strategice in 2009 sunt extinderea ariei de acoperire la nivel national a serviciilor Dial Telecom si la nivel regional a celor AKTA (televiziune prin cablu si satelit), precum si fidelizarea clientilor actuali.
DCS este controlata de catre AIG Capital Partners, o divizie a American International Group. Compania furnizeaza servicii de internet, telefonie fixa si televiziune prin cablu si satelit sub brandul AKTA. Dinu Malacopol, fostul director al diviziei dedicate clientilor de business din cadrul UPC Romania, unul dintre competitorii DCS, a fost numit director general adjunct al DCS in noiembrie 2008 si a preluat functia de director general in februarie 2009.
 
Se lupta cu RCS&RDS, Romtelecom si UPC
Cei mai mari competitori ai DCS sunt companiile RCS&RDS, Romtelecom si UPC, care detin, de altfel, si cel mai mare numar de clienti de pe piata.