1.000 de apartamente noi stau "pe tarabe" in Bucuresti

Autor: Cristi Moga 09.06.2009

Numarul apartamentelor goale din Bucuresti este in crestere, numai in cele mai mari proiecte de pe piata fiind disponibile spre vanzare din partea dezvoltatorilor circa 1.000 de locuinte, arata o analiza a Ziarului Financiar.

Astfel, cele mai multe locuinte in care potentialii cumparatori s-ar putea muta imediat sunt in cadrul proiectelor Greenfield si Ibiza Sol, din nordul Capitalei - cate 130 de unitati - in timp ce zeci de locuinte disponibile sunt si in proiecte precum Primavara Ghencea, Ten Blocks Militari, Pallady Residence din Titan sau Metropolis Residence, in zona Bucurestii Noi.
Situatia este relativ recenta, tinand cont ca pana la inceputul anului trecut, proiectele erau vandute de la stadiul de macheta in 90% dintre cazuri. Si preturile s-au mai inmuiat intre timp, valorile de pornire in proiectele Primavara Ghencea, Ten Blocks, Metropolis, Confort City si Pallady Residence fiind sub nivelul de 1.000 de euro/metrul patrat.
Mai scumpe sunt apartamentele din nordul Capitalei, in ansamblul Greenfield, dezvoltat de compania Impact, pretul mediu pe metru patrat construit fiind de aproape 1.200 de euro, in timp ce in Ibiza Sol cea mai ieftina locuinta este 207.000 de euro plus TVA, pentru un apartament cu trei camere si o suprafata construita de 150 de metri patrati, din care 45 de metri patrati reprezinta doar terasa locuintei.
"Inca vindem locuinte in fiecare luna si nu am redus preturile, dar putem discuta de un discount de 10-15% in cazul in care cumparatorii sunt dispusi sa cumpere cu banii jos", a declarat Tina Patrascu, reprezentant de vanzari al proiectului Ibiza Sol.