Rompetrol Holding a investit 20 mil.$ in Marea Neagra

Autor: Roxana Petrescu 14.06.2009
Marine Resources Exploration International (Marexim), companie controlata de Rompetrol Holding SA, in spatele caruia se afla omul de afaceri Dinu Patriciu, a investit peste 20 milioane dolari in explorari de sapropel intr-un perimetru concesionat in 2008 in Marea Neagra, dar in aceasta etapa de dezvoltare este prea devreme sa se stabileasca viabilitatea proiectului, potrivit reprezentantilor Marexim, citati de Mediafax.
La sfarsitul saptamanii trecute, Gelu Maracineanu, presedintele ANRM (Agentia Nationala pentru Resurse Minerale) a declarat ca in iulie, 2008, o companie controlata de Rompetrol Holding a concesionat 9.000 de kilometri patrati in Marea Neagra, din care mai bine de 3.000 de kilometri patrati erau localizati in zona de conflict cu Ucraina. Maracineanu a declarat ca firma fusese constituita doar cu cateva luni inainte de acordarea licentei, in conditiile in care in mod normal o licenta de explorare se acorda unei firme care poate face dovada experientei in domeniu.
Potrivit sefului ANRM, pe acele perimetre se exploreaza namoluri sapropelice, hidrogen sulfurat, gaz metan, gaz hidrati si deuteriu.