Dacia SUV se apropie de versiunea finala - Primele poze cu masina in teste

Autor: Bogdan Alecu 23.06.2009

SUV-ul Dacia, care va fi lansat pe piata europeana in 2010, a fost surprins in primele teste preliminare pe soselele din Spania de catre cei de la revista „Car and Driver”.
Modelul puternic camuflat identifica o caroserie tipica unui SUV si nu a unui crossover, care aminteste mai mult de conceptul Duster prezentat in cadrul Salonului de la Geneva din aceasta primavara, decat de Dacia Steppe sau Sandero Stepway.

Potrivit unor surse din cadrul Dacia, viitorul SUV va „imprumuta” o serie de elemente de design de la Duster. Viitorul SUV, care cel mai probabil va fi prezentat sub forma unui model de pre-serie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din aceasta toamna, va fi lansat pe piata locala in prima parte a anului viitor.

Acesta va dispune de doua versiuni, una cu tractiune integrala si una doar cu tractiune pe puntea fata, strategie prezenta la mai toate SUV-urile compacte de pe piata europeana.
Cel mai probabil, viitorul SUV va fi disponibil si cu dieselul de 1,5 litri dCi de 105 CP, care se regaseste pe modele Renault precum Laguna sau Megane.

Ca si in cazul lui Renault Koleos, viitorul SUV Dacia va prelua de la Nissan sistemul de tractiune integrala, numai ca in cazul modelului produs la Mioveni se va apela la preluarea sistemului de la generatia anterioara a lui Nissan X-Trail.Preturile viitorului SUV vor fi comunicate in prima parte a anului viitor, dar cel mai probabil acestea vor porni de la 11-12.000 de euro, in contextul in care acest model va fi mai bine echipat decat Logan sau Sandero.

Dacia a lansat la mijlocul acestei luni crossoverul Sandero Stepway, de la 9.200 de euro, care dispune de elemente de design tipice unui SUV dar este disponibil numai cu tractiune fata.