Investitie: Mures Mall, dezvoltat din surse proprii

Ziarul Financiar 24.06.2009
Oamenii de afaceri Valentin Nicola si Sorin Ghite, proprietarii centrului comercial Mures Mall din Targu-Mures, lucreaza in prezent la extinderea proiectului din fonduri proprii, in conditiile in care nu au reusit sa ajunga la o intelegere cu bancile pentru obtinerea unui credit in acest sens.
"La extensia Mures Mall se lucreaza pe banii actionarilor, deoarece bancile nu mai dau in aceasta perioada nici macar credite de nevoi personale. Speram sa finalizam in acest an supermarketul si parcarea subterana, care implica investitii totale de aproape cinci milioane de euro, daca tinem cont si de pretul terenului", a declarat Octav-Paul Ros, director general al Matrix Investments. Compania lucreaza la un spatiu de 1.300 de metri patrati in care va fi deschis un supermarket pentru care inca se poarta negocieri cu trei companii, in timp ce parcarea va avea circa 150 de locuri. Investitia initiala in proiect s-a ridicat la circa 15 mil. euro.
Reprezentantul companiei spune ca din mall nu a plecat niciun chirias de la inceputul crizei imobiliare, gradul de ocupare al mallului de 10.000 de metri patrati fiind de 95%.
Printre cei mai importanti chiriasi ai mallului se numara retailerii New Yorker, Benetton, Nike, Adidas, Office Shoes, Peter Murray sau Ramsey, o unitate Flanco, KFC, Diverta sau lantul de parfumerii Douglas. Motivatia pentru realizarea extinderii in aceasta perioada este legata si de faptul ca in centrul orasului Targu-Mures nu se afla in prezent niciun supermarket, potrivit reprezentantilor Mures Mall.