Vanzarile de profiluri PVC, in blocaj

Ziarul Financiar 24.06.2009
Gealan Romania, filiala locala a producatorului german de profiluri PVC Gealan, isi mentine previziunile de la inceputul anului prin care estima ca va atinge aceeasi cifra de afaceri din 2008, respectiv 71 mil. euro, in ciuda faptului ca piata de tamplarie termoizolanta a scazut cu circa 20-40% in primele cinci luni.
"Continuam sa avem de a face cu un an atipic, a carui evolutie este greu de prefigurat. Mediul economic este in continuare unul dificil, in principal din cauza blocajului inregistrat pe piata imobiliara. De aceea obiectivul nostru va ramane in continuare mentinerea aceleiasi cifre de afaceri ca in 2008, care s-a situat la un nivel cu circa 11% mai ridicat comparativ cu cel din 2007", a declarat Aurel Vlaicu, directorul general al Gealan Romania.
Potrivit datelor prezentate de companie, piata de tamplarie termoizolanta a scazut cu peste 30% anul trecut, atingand circa 700 de milioane de euro, iar pentru anul acesta vanzarilor vor continua sa scada. Cu toate acestea, compania nu va face restructurari, avand in prezent circa 150 de angajati, si a inceput recent o campanie media pentru a sustine activitatea de marketing a partene-rilor. Gealan Romania livreaza profiluri PVC pentru circa 450 de firme producatoare de usi si ferestre si distribuie produse si catre pietele din Bulgaria, Republica Moldova si Germania.
Gealan si-a schimbat strategia pentru anul acesta si nu va mai incepe constructia unei noi fabrici in care sa fie relocate actualele linii de productie din Capitala.
Compania anunta anul trecut ca va vinde terenul de 2,5 ha din Bucuresti pe care se afla fabrica si ca va muta productia in judetul Giurgiu, dar scaderea brusca a pietei a schimbat planurile companiei.
Valoarea investitiei se ridica la circa 10 mil. euro si urma sa dubleze capacitatea de productie actuala a companiei.