Casa de criza: 400 €/mp, gata in opt saptamani

Autor: Vlad Anastasiu 25.06.2009
ArcelorMittal Construction (AMC) Romania, divizia producatoare de materiale de constructii metalice a grupului ArcelorMittal (detinut de miliardarul Lakshmi Mittal), a lansat casa dezvoltata pe structura metalica, pretul pentru o astfel de locuinta plecand de la 400 euro/mp si poate fi realizata in opt saptamani.
„Termenul de livrare redus, de maxim 8 saptamani, costurile cu incalzirea, care pot ajunge la 400 de euro pe an, precum si pretul unei astfel de locuinte, de 400 de euro pe metru patrat reprezinta principalele avantaje ale acestui proiect, pe care l-am dezvoltat in decursul ultimului an", a declarat Marian Pirvu, directorul general al AMC.
Pretul nu include insa bransamentele la retele de utilitati, iar finisajele sunt de calitate medie. Compania ofera garantie pentru 10 ani pentru sistemul lucrat, durata de viata a cladirii fiind insa de 50 de ani. In prezent compania are 12 comenzi pentru astfel de case, livrarea acestora facandu-se la „rosu", fara fundatie, care trebuie executata inainte. „Ne adresam in principal dezvoltatorilor si nu populatiei. Ne propunem sa pastram acest pret. Din start a fost vorba despre un concept accesibil celor cu bugete reduse". Pirvu a apreciat ca nu si-a propus o tinta de vanzari pentru acest an, fiind de parere ca de abia de anul viitor casele pe structuri metalice vor reprezenta o pondere semnificativa in cifra de afaceri. Anul trecut, compania a raportat un rulaj de 24 mil. euro.