Noul proprietar al fabricii Geox da afara 800 de oameni

Autor: Cristina Stoian 29.06.2009
Producatorul de incaltaminte VT Manufacturing Center, care a cumparat la inceputul acestui an fabrica Technic Development Timisoara, detinuta de italienii de la Geox, a anuntat ca va disponibiliza din septembrie 767 de angajati, potrivit Mediafax, care citeaza datele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis.
VT Manufacturing, care este detinut de omul de afaceri italian Vicenzo Tagliaboschi, 64 de ani, a mai activat in industria textila din Europa de Est, inclusiv Romania.
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a explica daca persoanele pe care urmeaza sa le dea afara sunt angajati ai fostei fabrici Geox sau ai unei alte unitati de productie din Timisoara.
Noua fabrica achizitionata si care realiza un milion de perechi de pantofi anual, este singura unitate care producea la nivel local pentru Geox.
Technic Development Timisoara avea aproape 900 de angajati si realiza 5% din productia totala a Geox.
In momentul semnarii contractului, conducerea VT Manufacturing a anuntat ca ii va reangaja pe toti cei care lucrau pentru Geox si ca va deveni unul dintre furnizorii Geox.
La jumatatea anului trecut, fabrica din Timisoara avea 1.800 de angajati, reprezentantii companiei anuntand la acea vreme ca salariul mediu este de 300 de euro, dar veniturile unor angajati pot ajunge la 700 de euro sau chiar 1.500 de euro.
Geox, care nu a dorit sa faca publica valoarea tranzactiei, a vandut anul trecut peste 20 de milioane de perechi de pantofi in 68 de tari, 95% din productie fiind realizata prin parteneriate cu fabrici din Orientul Indepartat si Africa de Sud.