Proprietarul Unicarm, care are afaceri de 90 mil. euro, intra pe lactate si panificatie

Autor: Diana Tudor Stoica 29.06.2009
Omul de afaceri Vasile Lucut din Satu Mare, care ruleaza anual aproape 90 mil. euro prin intermediul unei afaceri in industria mezelurilor - Unicarm - a decis sa atace doua noi segmente importante din food - lactate si panificatie, prin investitii in capacitati de productie.
Lucut, 53 de ani, a obtinut de la BCR o finantare care acopera 70% din bugetul de investitii de 30 mil. euro destinat constructiei a trei unitati pentru productia de lactate si a unui centru de panificatie.
 "Am construit aceste fabrici deoarece produsele pe care le primeam de la furnizori nu erau suficiente pentru a acoperi cererea", a declarat Vasile Lucut, actionarul majoritar al Unicarm. Omul de afaceri intentioneaza de asemenea sa mai aloce anul acesta alte zece milioane de euro extinderii retelei de 27 de magazine.
Desi detine un business de 90 mil. euro, care-l plaseaza in top trei producatori de mezeluri dupa CrisTim si Aldis, si peste 1.500 de angajati, Lucut nu este un antreprenor prea vizibil, alegand sa-si construiasca afacerea in jurul fabricilor din Satu Mare.
Vasile Lucut este de asemenea unul dintre putinii proprietari ai unei afaceri din industria mezelurilor care a decis sa realizeze investitii semnificative in 2009 in dezvoltarea businessului, in conditiile in care majoritatea producatorilor au inghetat investitiile la inceputul acestui an. Cu toate acestea, el previzioneaza pentru anul acesta o scadere a vanzarilor la mai multe categorii de produse din portofoliu. "Chiar daca facem investitii, ne asteapta doi-trei ani foarte grei deoarece puterea de cumparare a populatiei a scazut", a adaugat omul de afaceri.