Cosmote Group a cumparat Zapp Romania. Valoarea tranzactiei, 207 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 30.06.2009

Grupul grec de telefonie Cosmote a ajuns la o intelegere pentru achizitionarea Telemobi (Zapp Romania), numarul 4 pe piata telecom locala, dupa venituri, a anuntat in aceasta seara compania Saudi Oger, proprietarul Zapp Romania.

"Saudi Oger Ltd. a anuntat azi semnarea unui Acord de Vanzare - Cumparare (Sales and Purchase Agreement) a 100% din Telemobil S.A., operatorul retelei Zapp Romania, catre Cosmote Mobile Telecommunications SA Group, pentru o suma totala de 207 de milioane Euro. Aceasta suma se divide in aprox 61 de milioane Euro reprezentand valoarea capitalului, restul de 146 de milioane Euro reprezentand debite si alte obligatii, in marea lor majoritate provenite din derularea retelei 3G si extinderea retelei CDMA", se arata intr-un comunicat al companiei.

“Suntem multumiti ca am incheiat negocierile cu Cosmote Group privind vanzarea Zapp Romania si asteptam finalizarea cu succes a tranzactiei (…) Adaugarea serviciilor de internet mobil de mare viteza de la Zapp la portofoliul de servicii oferite de Cosmote va fi foarte avantajoasa pentru ambele companii si pentru clientii lor.” a declarat Nadim Akkaoui, Director Corporate Finance pentru Grupul Saudi Oger.