Un furnizor al Bechtel se asteapta la un minus de 40%

Autor: Laurentiu Cotu 15.07.2009

Compania Grandemar din Cluj-Napoca, specializata in extractia pietrei pentru constructii si unul dintre principalii furnizori ai firmei americane Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de 13 mil. euro, in scadere cu peste 40% fata de anul trecut.
Compania a incheiat anul trecut cu un rulaj de 22 mil. euro, in crestere cu peste 37%. Potrivit reprezentantilor companiei clujene, vanzarile Grandemar din 2008 au fost sustinute in proportie de 50% de colaborarea cu firma americana Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania.
"In acest an vom inregistra o scadere a cifrei de afaceri datorate situatiei economice si financiare care a afectat si activitatile companiei noastre", a declarat Carmen Ionescu, directorul general al companiei Grandemar.
Conducerea firmei clujene a anuntat pentru acest an un program de investitii de aproximativ 1,5 mil. euro. "In contextul in care Guvernul va aloca in continuare fonduri pentru infrastructura, vom fi afectati intr-o mai mica masura de criza financiara actuala. Ne bazam in acest an pe contractele de colaborare cu principalii nostri clienti incheiate pe o perioada mai lunga de timp", spune Carmen Ionescu.
Compania Grandemar este controlata de firma Bloem International BV. Firma austriaca de constructii Strabag Egipto detine circa 41,2% din actiunile Grandemar.