Google: YouTube va deveni profitabil in viitorul apropiat

Ziarul Financiar 19.07.2009

YouTube, cel mai mare site de partajare de clipuri video online, va deveni profitabil pentru Google in viitorul apropiat, a declarat Patrick Pichette, directorul de finante al gigantului web, citat de presa internationala.

Google, operatorul celui mai popular motor de cautare online, a achizitionat YouTube in 2006, cu 1,65 mld. dolari (1,3 mld. euro), insa portalul inca se alfa pe pierdere.
“YouTube se afla pe o traiectorie de care suntem foarte multumiti”, a adaugat Eric Schmidt, CEO al Google, precizand ca noile formate de publicitate (precum cea “pre-roll”, care afiseaza o reclama inainte de inceputul vizionarii unui clip) vor creste veniturile portalului.

Google a raportat o crestere de 3% a veniturilor in trimestrul al doilea, la 5,52 mld. dolari (3,9 mld. euro), in timp ce profitul companiei a urcat cu 18,4%, la 1,48 mld. dolari (1 mld. euro). Desi afectate de scaderea cheltuielilor publicitare, rezultatele Google au depasit estimarile analistilor, care estimau incasari de 5,49 mld. dolari.