Power Office: La birou printre iahturi sau unde lucreaza seful MedLife si NauticLife atunci cand nu se afla pe o ambarcatiune de lux

Autor: Ioana Mitu 13.08.2009
Mihai Marcu, presedintele companiei de servicii medicale MedLife si membru fondator al companiei nautice NauticLife, conduce ambele companii din biroul sau cu priveliste la ambarcatiuni de lux si lacul Mogosoaia. Omul de afaceri are biroul la etajul 1 al showroomului NauticLife unde se afla si sediul clubului de navigatie NauticClub si un mic muzeu in care a adunat adevarate colectii de obiecte ce amintesc de Romania veche si de navigatie. Marcu petrece mai mult timp la biroul sau de pe malul lacului decat la sediul MedLife si prefera sa-i invite aici si pe partenerii de afaceri pentru ca „e mai relaxant si sunt mai multe locuri de parcare". Proiectele si investitiile MedLife ii ocupa la fel de mult timp, insa prefera sa coordoneze afacerile in principiu de pe laptop, prin Intranet, si doar cand e nevoie participa la sedinte la sediul companiei medicale. In rest presedintele MedLife este destul de mult plecat din tara, de exemplu in Bulgaria la lansarea unei noi marine sau pentru supravegherea unui nou proiect rezidential NauticLife.
 
Harti vechi
„Sunt pasionat de mare si Delta de cand ma stiu, am o colectie de harti din anii 1400- 1500 despre tarmul romanesc la Marea Neagra. Am si harti pe care au desenat comandanti celebri manevre de razboi in primul razboi mondial."
 
Colectie de monede
Colectia sa numismatica include moneda „de doua parale", o moneda romaneasca mare ca dimensiune, dar de valoare nesemnificativa, si cea mai veche moneda care a circulat pe teritoriul actualei Romanii in anul 342 iHr.
 
Carti
Omul de afaceri a adus din Germania un catalog realizat in 1938 sub editura lui Octavian Goga, cu poze din Romania veche. Se regasesc printre pagini poze alb-negru cu case realizate in arhitectura brancoveneasca, sondele petrolifere din Moreni pana la poze cu portul traditional romanesc din Bucovina.
 
Poze cu familia
„Imi iau familia cu mine peste tot, baiatul meu deja a mers pe veliere de concurs si pe barci cu motor desi are doar 5 ani."
 
Cutia realizata in stil brancovenesc
„Tin in ea vederi cu Tulcea veche de exemplu, adunate de prin magazine de antichitati si o poza cu compania de taxiuri a bunicului meu, din anul 1935, masinile semanau atunci cu taxiurile londoneze."
 
 
Motor de barca
„Este un motor din 1918 pe care l-am descoperit in Delta Dunarii, intr-un atelier de reparatii motoare. M-am perindat pe langa proprietarul atelierului 6 luni de zile pana sa accepte sa-l vanda."
 
Vederi si descoperiri arheologice
In muzeul clubului se mai gasesc pe langa vederi de la Marea Neagra, din anii 1900, descoperiri arheologice ca amfore grecesti, ulcica geto-dacica si instrumente de navigatie de pe vapoare din 1960.