Acvatot se extinde prin achizitii

Ziarul Financiar 29.07.2009
Compania de constructii Acvatot Bucuresti, controlata de grupul francez SETHA, a preluat recent firma Hydroservice din Bacau, cu activitati de hidrocuratare de retele, care ii va permite sa se extinda in zona Moldovei si sa extinda portofoliul de lucrari, dupa ce in 2008 era interesata sa achizitioneze o companie cu 200 de angajati, din cauza crizei de personal.
„Anul acesta ne-am schimbat strategia in actualul context economic si nu mai suntem interesati de extinderea personalului. Am preluat o mica firma din Bacau, care ne va permite sa ne extindem si in domeniul lucrarilor de hidrocuratare de retele", a declarat Felicia Farc, directorul administrativ-financiar al Acvatot. Firma Hydroservice din Bacau era detinuta de un om de afaceri local, Liviu-Constantin Cazan, si are o cifra de afaceri de 100.000 de euro si sase angajati.
„Vrem sa extindem afacerile noii firme preluate, asa cum a fost dezvoltata compania Acvatot, dupa ce a fost preluata de Setha in anul 2000. Acvatot era atunci tot o firma mica, cu un singur contract de un milion de euro, si in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro", explica Farc, care nu a dorit sa precizeze valoarea tranzactiei. Acvatot estimeaza pentru anul acesta o cifra de afa-ceri de 27 mil. euro, in scadere cu circa 10% fata de anul precedent, din cauza scaderii numarului de contracte, avand in vedere ca in primul semestru afacerile au scazut cu 25%, pana la 10 mil. euro. Compania intentioneaza sa se extinda mai agresiv si in Bulgaria si Ucraina, pentru a compensa scaderea afacerilor pe plan local. De altfel, compania a incheiat in prima parte a anului primul contract extern, in Bulgaria, cu o valoare de 500.000 de euro, care vizeaza lucrari de alimentare cu apa si extindere a retelei de canalizare.
Acvatot a contractat diverse lucrari de alimentare cu gaze, apa si canalizare, dar si de infrastructura, cu valori cuprinse intre 50.000 de euro si 1,5 mil. euro, in Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Dambovita, Turnu Severin, Timisoara sau Constanta.
Compania Acvatot din Bucuresti, infiintata in 1991, a fost preluata de francezii de la Setha in anul 2000.