Berceanu: Incasarile la podul Fetesti-Cernavoda sunt de pana la 400.000 de lei pe zi

Ziarul Financiar 09.08.2009

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii Radu Berceanu spune ca incasarile prin punctul de taxare de la podul Fetesti-Cernavoda se ridica la aproximativ 400.000 de lei pe zi, bani care pot fi folositi pentru a face "jumatate din deszapezire" si il acuza pe predecesorul sau ca nu a introdus mai devreme aceasta taxa, informeaza Mediafax.

"Incasarile sunt intre 300.000 si 400.000 de lei pe zi, ceea ce inseamna o suma pe an cu care putem face jumatate din deszapezire. Daca nu o facem cu banii de aici, luam fonduri de la bugetul de stat si nu mai facem zece kilometri de autostrada", a declarat Berceanu, duminica, la Constanta, unde a participat, alaturi de presedintele Traian Basescu, la o intalnire cu autoritati portuare, la sediul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta.

El a precizat ca zilele cu cele mai mari incasari nu sunt neaparat cele de la sfarsitul saptamanii, cand lumea se indreapta sau se intoarce de pe litoral, ci in timpul saptamanii, atunci cand trec mai multe camioane prin punctul de taxare de la Fetesti.